Αθλητισμός

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος (ΑΜΣ) Βάβδου «Η Αναγέννηση» ιδρύθηκε στο Βάβδο τον Μάρτιο του 1970 με πρωτοβουλία και πρώτο πρόεδρο τον Ηρακλή Πολυζώη. Υπήρχαν τότε πολλοί νέοι του Βάβδου που είχαν την διάθεση να οργανωθούν και να συστήσουν ποδοσφαιρική ομάδα μα και ευρύτερα να ιδρύσουν έναν μορφωτικό εκτός του αθλητικού συλλόγου που να οργανώνει και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικές.
Έτσι ιδρύθηκε η Αναγέννηση Βάβδου. Πρώτη προσπάθεια ήταν η απόκτηση γηπέδου. Τέτοιος χώρος κοντά στο χωριό προσφέρονταν ο χώρος κάτω από το παλιό νεκροταφείο που διαμορφώθηκε και ισοπεδώθηκε, όμως αργότερα κρίθηκε ακατάλληλος γιατί το χώμα ήταν υγρό και λάσπιζε. Έτσι οι αθλητικές συναντήσεις γίνονταν στο γήπεδο της Γαλάτιστας.
Από το 1976 μέχρι το 1983 ο ΑΜΣ ήταν σε απραξία και επανασυστήθηκε το 1983.
Από το 1989 ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής γηπέδου (κοινοτικού Γυμναστηρίου) στο Βάβδο (θέση Αλωνούδι) που ολοκληρώνεται και εγκαινιάζεται το καλοκαίρι του 1992.
Για την αθλητική περίοδο 1984-85 ο ΑΜΣ τιμήθηκε με το Κύπελο Ήθους σε εκδήλωση που έγινε στην Αρναία Χαλκιδικής.
Εκτός των αθλητικών συναντήσεων ο ΑΜΣ οργάνωσε και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βάβδο, χορούς συνεστιάσεις κ.λπ. δύο συναυλίες 1986, 1987 αφιερώματα στη λαϊκή και μουσική παράδοση συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία κ.ά.
Σήμερα το γήπεδο της Αναγέννησης έχει χορτοτάπητα, προβολείς, αποδυτήρια και γυμναστήριο, κάνοντας το ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα αυτής της κατηγορίας και γενικότερα της Χαλκιδικής.

Μπορείτε να δείτε την επίσημη σελίδα της "Αναγέννησης", πατώντας εδώ